TWEE KONINGINNENDORPEN ZOEKEN EEN VOLTIJDS PREDIKANT

De Protestantse gemeenten Anna Paulowna en Julianadorp, twee koninginnendorpen, zijn op zoek naar een inspirerende predikant voor elk 0,5 fte. Beide gemeente liggen in de Kop van Noord-Holland, een gebied met veel zon, strand en bollenvelden.
Durf jij het aan om te werken in twee dorpen met veel overeenkomsten, maar ook elk met zijn eigen karakter en met hen in vertrouwen de toekomst tegemoet te gaan?
De vacature en informatie zijn te vinden op de websites van de beide gemeenten, www.samenvaart.nl  en  www.ontmoetingskerkjulianadorp.nl

Gezamenlijk predikanten-profiel van de Protestantse gemeenten Anna Paulowna en Julianadorp

De kerkenraden van de Protestantse gemeenten Anna Paulowna en Julianadorp zoeken een fulltime predikant met een positieve, enthousiaste open uitstraling die in staat is te inspireren en een samenbindende factor is binnen beide gemeenten. 

Voor uitgebreide informatie kunt u reageren naar:tweedorpen@gmail.com

www.samenvaart.nl  en  www.ontmoetingskerkjulianadorp.nl

Profielschets Protestantse Gemeente Julianadorp

Julianadorp, een kustdorp midden tussen de bollenvelden in de Kop van Noord-Holland. Zonovergoten, het telt immers de meeste zonuren van Nederland en prachtig in de natuur gelegen. Midden in ons dorp staat de monumentale Ontmoetingskerk, het huis van onze gemeente.

De Protestantse gemeente Julianadorp is een actieve gemeente. De kerkdiensten zijn liturgisch traditioneel, maar ook andere invullingen met een moderner of creatieve inslag worden vaak uitgevoerd. De gemeente kent een sterke focus op het pastoraat en zoekt verbinding met de jeugd. Onze gemeente komt niet alleen samen om ‘s zondags de boodschap van het Evangelie te horen, maar vindt elkaar ook in de diverse activiteiten, die de verbondenheid op verschillende manieren benadrukt. 

De gemeente telt veel vrijwilligers. Er is een actieve jeugdleiding, die drie groepen kinderen en jongeren van verschillende leeftijden begeleidt. Ook worden er gespreks- en koffieochtenden georganiseerd en zijn er maandelijks gezamenlijke maaltijden. De activiteiten staan open voor gemeenteleden en dorpsgenoten. Er is tevens een pioniersplek om ouders van jonge kinderen te ondersteunen. (http://www.dorperherbergh.nl) Incidenteel zijn er oecumenische bijeenkomsten, in de zomer zijn er Duitse diensten voor de toeristen en ons kerkgebouw staat ook open voor concerten van plaatselijke musici en koren. Zo proberen we een open gemeenschap te zijn, waar iedereen welkom is en zich thuis voelt. 

Het enthousiasme en de liefde waarmee de activiteiten worden georganiseerd en bezocht, maakt van de PKN Julianadorp een levendige gemeente. Wij geloven dat Gods Woord het licht op ons pad is. Van een predikant verwachten we begeleiding en ondersteuning waar nodig, zodat ons geloof en onze gemeente kan groeien. De focus van de functie ligt op de herderlijke zorg, onze gemeente telt veel ouderen die graag verbonden worden met onze jeugd, maar natuurlijk hebben de generaties ertussen ook een duidelijke stem en rol. 

De invulling van de vacature is flexibel en wordt per gemeente samen met de predikant verder uitgewerkt. Vanuit de gemeenten wordt in overleg een passende woning aangeboden. 

We kijken er naar uit om samen met een nieuwe predikant onze gemeente te blijven inspireren!