Raad Eredienst

Met elkaar hebben we gisteren het kerkelijk jaar afgesloten met een mooie viering waarin we de namen van onze dierbare overledenen genoemd hebben, hardop of in ons hart , en een lichtje voor hen aangestoken hebben.
De kerk bleef open en de taizeviering sloot deze dag passend af. Als u dit leest zitten we al volop in de advent. We bereiden ons voor op de komst van het kind dat ons bevrijden zal, de zoon van God die als een kwetsbare baby in een stal zijn entree maakt in deze wereld.
In deze periode op weg naar kerst zijn er veel extra vieringen of vieringen met een bijzonder karakter. Voor de kinderen is er een adventsproject in de zondagse viering. Elke woensdag van 19.00 tot 1930 is er een advents vesper.
Op 15 december is e een viering van Lessons and carolls. Lezingen worden afgewisseld met Christmas Carrols. Een zanggroepje zingt voor en met de gemeente.
Op 22 december is er de dorper kerst. Het kerstverhaal omlijst met niet kerkelijke hedendaagse liederen. U moet hiervoor een gratis kaartje bestellen . Dat kan o.a. op de site van de kerk (klik hier).
Op 24 december om 1830 is er een kinderkerstfeest . U bent daarvoor van harte uitgenodigd. Om 22.00 is er een kerstnachtdienst m.m.v. Calla Canta.
Op 25 december, natuurlijk is er ook dienst op kerstmorgen. M.m.v de Cantorij.
Op 29 december staat de dienst in het teken van de kindermoord in Bethlehem .
Op 31 december is er een vesper om 19.30. om met elkaar het jaar af te sluiten.

In december is er geen Taizé viering. Voor het nieuwe jaar wijs ik u vast op de oecumenische viering op 19 januari. Deze zal plaatsvinden in de Willibrordkerk.

Als u wilt reageren op een viering of mee wilt doen in de Raad Eredienst dan horen we graag van u.
mj.heuzeveldt@wsg.nu

Elke woensdag morgengebed om 9.15 uur, van 10-12 uur kunt u koffie of thee komen drinken in zaal 1, de kerkzaal is open om een kaarsje aan te steken of om er in stilte te zitten.

Kaarsentafel.
Voor een dienst of bijeenkomst kunt u een kaarsje aansteken, ook na de dienst bent u vrij om dit te doen.
Naast gebed is een kaarsje aansteken vaak het enige wat we kunnen doen om iemand nabij te zijn. Voel dus geen schroom om een kaarsje aan te steken.