Raad Eredienst

Op 11 augustus hebben we afscheid genomen van Adri van Wifferen in haar rol van voorzitter van de Raad Eredienst. We zijn Adri ontzettend dankbaar voor alles wat zij in die rol voor onze gemeente gedaan en betekend heeft en blij dat zij betrokken blijft als lid van de Raad Eredienst.
Op 1 september wordt Henk van t Zand bevestigd als ouderling en neemt Jeanette Brinksma afscheid als voorzitter van de diaconie. De cantorij verleent medewerking aan de dienst en het heilig avondmaal zal gevierd worden.
Een nieuw kerkelijk seizoen betekent ook dat er een nieuw jaarthema begint. Het jaarthema wat we gekozen hebben is groei(en).U merkt daar voor het eerst wat van op zondag 1 september. In deze dienst (en de daaropvolgende twee zondagen ) worden er bladeren uitgedeeld. U krijgt er twee per persoon. Op het ene blad mag u iets schrijven over hoe u zelf groeien wilt in het komende jaar ( meer voor mezelf opkomen, meer ruimte wit laten in mijn agenda, iets leren,) Het maakt niet uit wat als het maar iets is wat bij u past en wat u echt graag wilt. Op het andere blad mag u schrijven waaraan we als gemeente kunnen groeien. Het kan iets praktisch zijn als koffiedrinken met mensen die je nog niet (zo goed) kent , maar ook iets wat volgens u zou moeten veranderen (bv meer mensen van buiten de kerk betrekken bij onze gemeente). U krijgt de bladeren mee naar huis om er eens rustig over te kunnen nadenken. Wilt u ze maar aan een kant beschrijven?
Op 22 september kunt u de bladeren weer meenemen naar de kerk. Het is dan startzondag. Op het moment dat ik dit schrijf moet de viering nog voorbereid worden, maar ga er maar wel vast vanuit dat uw bladeren in een boom zullen belanden .
Op 29 september is er om 19.30 weer een taizeviering.
Wij zijn altijd op zoek naar mensen die met ons mee willen doen in de Raad eredienst, maar ook als u geen lid wilt worden staan we altijd open voor goede ideeën of reacties op de vieringen. U kunt ons aanspreken of contact opnemen met Marja Heuzeveldt 0615690453 of mj.heuzeveldt@quicknet.nl
Hartelijke groet ds Wilko Nijkamp, Fija Sanders, Nelleke Looije ,Linda de Vries, Adri van Wifferen en Marja Heuzeveldt.

Elke woensdag morgengebed om 9.15 uur, van 10-12 uur kunt u koffie of thee komen drinken in zaal 1, de kerkzaal is open om een kaarsje aan te steken of om er in stilte te zitten.

Kaarsentafel.
Voor een dienst of bijeenkomst kunt u een kaarsje aansteken, ook na de dienst bent u vrij om dit te doen.
Naast gebed is een kaarsje aansteken vaak het enige wat we kunnen doen om iemand nabij te zijn. Voel dus geen schroom om een kaarsje aan te steken.