Dag kinderen!
Wat een rare tijd is het nu he? Met een vreemde ziekte: Corona, waarvoor iedereen een beetje bang is om die te krijgen. Je kan niet naar school, niet naar sport, en ook al niet naar de kerk! Jammer.
Weet je, die ziekte corona doet me wel eens denken aan die ziekte uit de Bijbel: Melaatsheid. daarvoor ging ook iedereen een straatje om, omdat die zo besmettelijk was. Lepra, zo wordt die ook wel genoemd. Als je die kreeg, kon je niet meer beter worden, en je mocht niet dicht bij mensen in de buurt komen. Net als nu eigenlijk. En als je iemand voorbij moest lopen, moest je heel hard roepen: Melaats, melaats! Maar ik ken een paar verhalen over Jezus, die iemand beter maakte die melaats was. Bijvoorbeeld in het boek Lucas.(8):
“Op een keer was Jezus ergens in een stad. Daar was een man die van top tot teen melaats was. Toen hij Jezus zag, ging hij languit voor Jezus op de grond liggen en smeekte: “Heer, als U het wilt, kunt U mij beter maken.”Jezus strekte zijn hand uit, raakte hem aan en zei: “Ik wil het ook, word beter! ”
En meteen was hij niet meer melaats! Jezus zei tegen de man, dat hij het aan niemand mocht vertellen. “Ga je wel aan de priester laten zien,”zei hij. “En breng ook het offer, zoals dat staat in de wet van Mozes. Dat is het bewijs voor de mensen dat je echt beter bent”.
Ik hoop dat er gauw een medicijn wordt gevonden voor de corona, zodat de zieken weer beter kunnen worden. En bidden, dat helpt ook!

KERK OP ZOLDER! – nu even afgelast

Voor de groep kinderen tussen 8 en 12 jaar zijn we
van start gegaan met een nieuwe invulling van de
kinderkerkdiensten. We hebben ervoor gekozen
om deze groep los te koppelen van de reguliere
kinderkerk als er vaste kinderkerk is.