Nieuws OntmoetingskerkSAMEN ETEN in de ONTMOETINGSKERK  op dinsdag 28 januari
Inschrijven op de lijst, die ligt op de bar bij de keuken in de kerk, 
of aanmelden via het e-mailadres: jtsmedes@quicknet.nl
Inschrijven of aanmelden vóór 26 januari


Drieluik ‘DEMENTIE’
In de Grote kerk (op de Markt) in Schagen gaan we ons de komende tijd bezig houden met DEMENTIE. Veel mensen krijgen op de één of andere manier hiermee te maken. We doen dit met een film, theatervoorstelling en een afsluitende pastorale avond.
De film
Op woensdag 5 februari draaien we een film. Het aangrijpende verhaal van een gestudeerde vrouw die al op jonge leeftijd- ze is nog maar 50- met deze ziekte te maken krijgt.
Wat betekent dat voor haar en haar gezin?
We draaien de film 2 keer, zowel ’s middags als ’s avonds. ’s Middags om 14.30 uur, inloop vanaf 14.00 uur en ’s avonds om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur.
U kunt dus kiezen welke tijd u het beste uitkomt. De toegang is vrij. Wel kunt u na afloop bijdragen in de bestrijding van de onkosten. Er staat een collectebusje waar u uw bijdrage in kwijt kunt.
Theater
Op woensdag 19 februari is er een bijzonder indrukwekkende theatervoorstelling over dit onderwerp door Kees van der Zwaard. Ook weer in de Grote Kerk in Schagen. De voorstelling begint om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30. Voor deze voorstelling moet u wel een toegangskaartje kopen. De kaarten zijn € 7,50 per stuk en zijn verkrijgbaar bij boekhandel Plukker en modezaak In Dubio, allebei op de Gedempte Gracht in Schagen. En aan de zaal.
Afsluiting Drieluik
Op woensdag 4 maart sluiten we dit drieluik af. Pastor Jan Nieuwenhuizen- jarenlang werkzaam geweest in de Magnushof- zal iets vertellen over de omgang met mensen die aan deze ziekte lijden.
Deze avond- ook weer de Grote Kerk- begint om 19.30 uur. Inloop vanaf 19.00 uur. De toegang is vrij.


Boeken- en Rommelmarkt
op Koningsdag maandag 27 april
Het kon natuurlijk niet uitblijven na het grote succes van vorig jaar, we gaan er weer voor!
We roepen wel uw hulp weer in, want zonder inbreng van spullen om de kerk in de juiste sfeer te brengen om de Julianadorpers naar binnen te lokken, beginnen we niets….

Daarom zijn we voor de rommelmarkt weer op zoek naar speelgoed, puzzels, huishoudelijke en alle andere niet te grote en bruikbare artikelen.
De opbrengst hiervan is weer voor onze eigen “Ontmoetingskerk”
Om u extra te motiveren om leuke spulletjes in te brengen ….. vorig jaar is van de opbrengst een nieuwe beamer voor zaal 3 aangeschaft.
Bezoekers van de filmavonden, presentaties en huurders zijn heel positief daar de beeldkwaliteit een stuk beter is.

Uw boeken, LP’s, CD’s en DVD’s verkopen we ook weer voor hetzelfde doel als vorig jaar, en is bestemd voor het Kerk in Actie thema Kinderen in de knel met als projectdoel:
“Nieuwe kansen voor straatkinderen in Oeganda”

Binnenkort laten we u weten wanneer en waar u de spullen kunt inleveren, maar als u vanaf heden al wat tegenkomt waar wij om verlegen zitten en dat voor ons nog even wil bewaren, dan zijn wij u zeer erkentelijk!


Het was weer een succes!!!!


We hebben van sommige mensen gehoord dat de oliebollen en appelflappen weer over heerlijk
waren.
Mensen die oliebollen en appelflappen gekocht hebben, heel hartelijk bedankt. Er waren ook
mensen die een gift gegeven hebben, heel hartelijk bedankt.
Een bedrag van 695,00 is binnen gekomen voor de kinderen op Bali.
Met vriendelijke groet,
Truus Storm
fondsenwerving@papung.nl

Beste kerkenraadsleden van alle kerkenraden in de Ring Noordkop, beste gemeenteleden, beste pioniers, beste koks, en beste liefhebbers van (samen) eten en drinken!

De Ring Noordkop in de Classis Noord-Holland nodigt u van harte uit voor haar eerste bijeenkomst met als thema: ‘De maaltijd als ontmoetingsplaats’.
Tijdens bijeenkomsten van de Ring Noordkop ontmoeten gemeenteleden uit buurgemeenten elkaar. Drie keer per jaar is er zo’n ontmoeting, steeds in een andere kerk.

En daarbij is iedereen van harte welkom. De eerstvolgende ontmoeting is uitermate geschikt voor wie geïnteresseerd is in beproefde en vernieuwende kerkelijke activiteiten waarbij de maaltijd centraal staat. En voor wie van (samen) eten en drinken houdt.

 Deze Ringbijeenkomst vindt plaats op donderdag 6 februari in de Meerbaak, Professor Veenweg 4, in Middenmeer. We zijn blij dat de Protestantse Gemeente Middenmeer ons welkom heet!

We realiseren ons dat bijna alle gemeenten in onze Ring initiatieven kennen rond samen koken en/of samen eten, ook al zijn ze heel verschillend van aard. We willen deze middag stilstaan bij al die verschillende initiatieven die er in onze kerkelijke gemeenten al zijn en zo door elkaar geïnspireerd raken. We zijn heel blij dat ds Han Wilmink onze gast zal zijn. Hij zette ‘Bijbels Koken’ in Nederland op de kaart en is een pionier als het gaat om ‘de maaltijd als ontmoetingsplek’. Hij zal samen met ons stilstaan bij de vraag waarom ‘de maaltijd als ontmoetingsplaats’ tot de kern van ons gemeente-zijn behoort. 

De middag begint om 16.00 uur en het programma duurt tot 18.00 uur. Het eerste uur delen we alle initiatieven die er al in onze gemeenten spelen. Het tweede uur reageert Han Wilmink op wat we gedeeld hebben. Maar wat is een middag waarbij de maaltijd als ontmoetingsplaats centraal staat, zonder samen te eten? Daarom bieden we u tussen 18.00 en 19.00 uur een proeverijtje van gerechten aan, waarvoor Bert Zuidhof als kok garant staat. Omdat we deze keer kosten maken, vragen we u éénmalig om een bijdrage – indien voor u geen bezwaar – van 5 euro per persoon.

U bent ook alleen welkom bij het middagprogramma tussen 16.00 en 18.00 uur, als mee-eten u niet schikt.

De uitnodiging voor deze middag geldt uitdrukkelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in het thema van 6 februari 2020 en die het leuk vindt om mensen uit buurgemeenten te ontmoeten. Ook déze ringbijenkomst is als een mini-kerkenmiddag! Dat wil je niet missen.

Graag vooraf ( uiterlijk 1 februari) opgeven bij dhr. Siep Rienstra: rienstra.siep@gmail.com. Wilt u dan ook meteen aangeven of u mee blijft eten? We zien u graag in Middenmeer op 6 februari.

 

Ds. Wikke Huizing, ds. Laura Nagelkerke, ds. Willemien Lammers, ds. Wilco Nijkamp. Jan Prij en Siep Rienstra.


SAMEN ETEN in de ONTMOETINGSKERK


op DINSDAG 25 FEBRUARI


Drie gangen menu voor € 5,00.
Maximum aantal deelnemers is 25.
Inschrijven op de lijst, die ligt op de bar bij de keuken in
de kerk,
of melden bij de contactpersoon
telefoon 0223- 645003
of aanmelden via het e-mailadres:
jtsmedes@quicknet.nl
Inschrijven of aanmelden UITERLIJK 23 FEBRUARI