Nieuws Ontmoetingskerk


SAMEN ETEN in de ONTMOETINGSKERK  op DINSDAG 24 SEPTEMBER

Drie gangen menu voor € 5,00.
Maximum aantal deelnemers is 25.
Inschrijven op de lijst, die ligt op de bar bij de keuken in de kerk, of melden bij de contactpersoon, telefoon 0223- 645003

of aanmelden via het e-mailadres: jtsmedes@quicknet.nl

Inschrijven of aanmelden vóór 20 september.


OPROEP>>>>>>>OPROEP>>>>>>OPROEP

Wij zijn opzoek naar kosters. Wij missen met ingang van 2020 een koster
die helpt met koffiezetten  op zondag e.d.   Ook zijn wij opzoek naar
een persoon die het kostersrooster en eventuele wijzigingen wil
coördineren. Wilt u meer weten dan kan ik u e.e.a. vertellen.

Ditje van Zwieten.
0223-642709


Hulp gevraagd

Zijn er dames en/ of heren die het leuk zouden vinden om het crècheteam te komen versterken? Hierbij wordt ook gevraagd ,mocht het rustig zijn met oppaskinderen en wel druk zijn in de kinderkerk, of je  wellicht kunt ondersteunen hierbij. Je kunt je aanmelden bij Elke Stolk, zij zal vanaf nu de coördinatie van het crècheteam overnemen. Ook voor vragen over dit onderwerp kun je mailen naar elkestolk@gmail.com

 

Namens het crècheteam, Jeannette Brinksma

(oud) coördinator


Bedankt

Aafke Janssen heeft jarenlang meegedraaid in het crècheteam dat tijdens de kerkdiensten op de baby’s, dreumesen en peuters past. Dat deed ze met heel veel plezier. Helaas moet ze wegens gezondheidsredenen met dit leuke werk stoppen. Namens allen willen we haar heel hartelijk bedanken voor haar inzet.

Namens het crècheteam, Jeannette Brinksma

(oud) coördinator


Herdenking einde Tweede Wereldoorlog

Op 15 augustus werd in Den Helder bij het monument Voor hen die vielen
voor de 25e keer onder leiding van dominee Johan Moens het einde van de
Tweede Wereldoorlog herdacht. De toespraken waren indrukwekkend, vooral
van kinderen en kleinkinderen die hun roots in Nederlands- Indië hadden.
Namens de Raad van Kerken van Den Helder legden majoor Henkjan Bosch en
majoor Jeanet Bosch van het Leger des Heils een krans.
Jeanette Brinksma, lid Raad van Kerken


Theaterdienst   “Kom aan boord!”:

zondag 6 oktober in de ochtenddienst in de Ontmoetingskerk

Luuk Klazinga en Siep Rienstra vertolken het leven van Johannes en Petrus. Twee bijzondere volgelingen van Jezus. Wat bewoog hen om te gaan en om alles in de steek te laten?

Wat vond hun familie daarvan?

In een tweegesprek halen ze herinneringen op.

Laten ze iets van hun karakter zien.

We leven met ze mee van het allereerste begin, hun reis met Jezus. Hun leerproces, het in de steek laten van Jezus tijdens de gevangenneming en toch weer er bij mogen zijn bij opstanding en Pinksteren.

Dit alles wordt omlijst met muziek en zang .

Violiste: Jacqueline Jacobs

Trompet: Ciska Pol

Drummer: Tristan Pol

Organist: Klaas Boonstra

Een kindvriendelijke dienst, met teksten voor jong en oud.

Nieuwsgierig? U bent van harte welkom!


Jubileumconcert Christelijk Mannenkoor Den Helder
olv Karin Smits, begeleiding Lea Paliczová
 mmv Gospelkoor G-Roots
Zaterdag 12 oktober 12.30 uur
Morgensterkerk, Drs F Bijlweg, Den Helder

 

 


O2 Concert 20 oktober

Wim Houtsma op marimba en vibrafoon
Jos van den Berg  op saxofoon
20 Oktober 20.00 – 21.00
Ontmoetingskerk Julianadorp
Toegang gratis


Wonderlijk, niet?

Ik wil u mijn ervaringen vertellen die ik had sedert het begin van mijn contact met Mana Brinson en zijn gemeente in Kiliba, Congo.

Het begon met een mailtje in het Esperanto van zijn kant, of wij als Esperanto-klubo Alkmaar zin hadden in contact met zijn groep. Dat was 17-12-2015.  Ik was in die tijd secretaris van de club, vandaar. Om kort te gaan: dat contact is nooit goed tot stand gekomen, alleen wel tussen mij en Mana persoonlijk. Hoe kwam ik op het idee om zijn kerk en de onze aan elkaar te verbinden?

Ik was weer eens een keer in de Bethelkerk bij een boekenmarkt. (ongeveer 2  jaar geleden) Daar trof ik een boek in het Nederlands van een Congolese schrijver: Congolese wiskunde, van de schrijver In Koli Jean Bofane. Vertaald uit het Frans.

Even later zag ik tot mijn verbazing een paar boeken in het Esperanto! die nam ik ook natuurlijk! En weer even later kwam ik de buurman tegen van mijn Esperanto-leraar van destijds, (die nu helaas overleden is,) die tegen mij zei:” Marijke, ik heb een paar Esperanto- boeken gezien, en ik weet dat jij Esperantist bent, maar ik kan ze opeens niet meer vinden. “

Ik liet hem de boeken zien, met de vraag: “Je bedoelt deze zeker?”

Die buurman kende ik al, dat is Walter Greeuw, u allen wel bekend omdat hij regelmatig hier voorgaat. Hij was toen hulp bij de boekenmarkt.

Deze 3 toevallige gebeurtenissen in 1 uur tijd brachten mij op het idee om contact te leggen tussen onze kerk en die van Mana.

Gelukkig besloot onze diaconie om de avondmaalscollectes te besteden aan de kerk in Kiliba.

Op 21 juli ging ik bevend naar onze kerk, want ik had net het slechte nieuws ontvangen over Kiliba, wat in mijn andere stukje in deze Fakkel te vinden is. Bij het naar binnen gaan liep ik, als om steun te zoeken, de consistorie binnen. En vroeg de voorbede aan voor de kerk in Kiliba. Dit werd gehonoreerd, wat mij erg goed deed.

Nog diezelfde middag (half 12) stuurde ik bericht hiervan naar Mana. Een half uur later om 12 uur 09 kwam er antwoord: Wij hebben weer een kerkdienst kunnen vieren, de politie heeft de boeven die dit wilden verhinderen gearresteerd! Jullie gebed voor ons is verhoord! Dank!!!!

En de week daarop was ik weer in de kerk. Walter Greeuw ging voor. En wat was het onderwerp? Gebedsverhoring!! Ik zat op het puntje van mijn stoel om mijn ervaring te gaan vertellen, maar ik durfde niet. Maar na de dienst bij de koffie heb ik het met hem besproken. Dat had van hem best gemogen! Ik heb me zelden zo gelukkig gevoeld!

’s Avonds was ik bij de Taizé viering.  Bij de gebeden heb ik daar hardop mijn dankgebed uitgesproken. Dát durfde ik toen weer wel.

Wonderlijk, niet?

                                                                         Marijke Lathouwers.