Extra info – Julianadorp

Julianadorp
Julianadorp is een dorp in de Kop van Noord-Holland, behorend bij de gemeente Den Helder.
Momenteel wonen er rond de 15.000 mensen.In de zomer wordt dit aantal flink verhoogd door de

toeristen, die hier voornamelijk komen voor de relatief rustige zandstranden en de vele zonuren. Maar ook het grootste aaneengesloten bollengbied in de wereld is voor veel mensen reden om er in Julianadorp en omgeving op uit te trekken.De inwoners in Julianadorp wonen rondom de oude dorpskern, in de bloemkoolwijken of in de nieuwbouwwijk Julianadorp Oost.

Voorzieningen/bereikbaarheid
Julianadorp kent 2 winkelcentra, Dorperweerth en Loopuytpark/De Riepel.
De meeste horecavoorzieningen zijn te vinden rondom het Loopuytpark, en richting Julianadorp aan Zee. In Julianadorp aan Zee zijn daarnaast de meeste vakantieparken en campings te vinden.


Er zijn 6 basisscholen te vinden en 1 middelbare school, met daarnaast diverse sportzalen en -verenigingen (o.a. voetbal, handbal, volleybal, basketbal, tennis).Van en naar Julianadorp rijden er diverse lijnbussen, station Den Helder Zuid is het dichtstbijzijnde NS-station (ca. 10 minuten met de auto).
De provinciale wegen rondom Julianadorp zijn de N250 (richting Den Helder), de N99 (richting Den Oever/Afsluitdijk) en de N9 (richting Alkmaar).

Evenementen
Gedurende het jaar worden er in Julianadorp veel evenementen georganiseerd, afgetrapt op 1 januari met de traditionele nieuwjaarsduik. De Culturele Vereniging organiseert deze, en vele andere evenementen gedurende het jaar (Koningsdag, Kermis, Keuvelkeuring, Sinterklaasintocht, Kerstmarkt).
In het voorjaar worden er veel activiteiten georganiseerd rondom de in bloei staande bollenvelden, waaronder wandeltochten, concerten en zelfs rondvluchten en parachutesprongen.

Links:
Citymarketing Den Helder – Bollenvelden 2023 https://youtu.be/2VmhGBAdE44
Culturele Vereniging Julianadorp Vooruit https://deculturele.nl
Kleurrijk Julianadorp https://kleurrijkjulianadorp.nl
Geschiedenis/fotowebsite https://www.julianadorp-parelvandekop.com