Van simpele schoenendoos tot onvergetelijk cadeau

.Op 7 oktober 2018 start de Ontmoetingskerk ook dit jaar met de actie Schoenmaatjes, georganiseerd door Edukans, waarbij kinderen in Nederland een schoenendoos vullen met schoolspullen, toiletartikelen en speelgoed voor leeftijdsgenootjes in Albanië Moldavië, Ghana, Irak en Sri Lanka.
Vorig jaar zijn er 44 schoenendozen ingeleverd, een prachtig aantal. Als Ontmoetingskerk proberen we dit jaar 50 dozen te vullen en te versieren. We hebben uw hulp daarbij nodig. Wilt u thuis als gezin of alleenstaande of samen met uw (klein)kind(eren) een schoenendoos vullen voor een vriendje ver weg? Dan kunt u een vouwdoos uit de kerk meenemen (de voorraad is beperkt). U mag natuurlijk ook een eigen schoenendoos inleveren. Wat er wel en niet in mag, staat in de folder die u van de informatietafel kunt meenemen.
Edukans vraagt aan iedere deelnemer van Schoenmaatjes een bedrag van € 6,00 bij te dragen voor de verzendkosten. Maar verplicht is het niet, de diaconie vult het ontbrekende geld aan. Als u geen schoenendoos wilt vullen, maar wel wilt bijdragen, kan dat ook.
Wilt u ervoor zorgen dat de spullen die u geeft heel en schoon zijn? Graag ontvangen wij de gevulde, versierde dozen uiterlijk op 11 november in de kerk. U mag de doos absoluut niet dichtplakken, maar met een elastiek sluiten. Anders moet de doos jammer genoeg open gemaakt worden, want de diaconie moet namens Edukans alle dozen op inhoud controleren. Wilt u helpen met het controleren van de ingeleverde schoenendozen, neem dan contact op met Marianne van den Burg, tel. 0223-642639.
Onze diaconie is de coördinator voor heel Den Helder en daarom zijn we ook op zoek naar vrijwilligers die ons op 27 november ’s middags van ong. 15.00 tot 17.00 uur willen helpen bij het aanpakken en controleren van de dozen die in Den Helder, bij Rederij Kraak, gebracht worden.
Helpt u mee?
Laten we voor deze actie samen de schouders eronder zetten!
Namens de diaconie,
Marianne van den Burg

 

Basisinhoud schoenendoos:
Schriften, pennen, potloden, kleurpotloden, knuffel (niet voor kinderen ouder dan 10), tandenborstel, tandpasta, zeep.
Verder vullen met schoolspullen, zoals een schrijfblok, gum, puntenslijper, etui, liniaal, kleurboek enz.
Klein speelgoed, zoals een pop, autootje, kleine bal, jojo, pet, puzzeltje, ballonnen, knikkers, springtouw, muziekinstrumentje enz.
Toiletartikelen, zoals een spiegeltje, haarspullen, kam of borstel,washandje, toilettasje enz.
Wat er niet in mag: snoep of ander eten, oorlogsspeelgoed.