Van simpele schoenendoos tot onvergetelijk cadeau

Aktie Schoenmaatjes

Ook tijdens de oogstdienst lieten we u de tientallen versierde schoenendozen zien, die door u naar de kerk zijn gebracht. Gevuld met schoolspullen, toiletartikelen en speelgoed. Op de doos heeft u aangegeven of het voor een jongen of meisje bestemd is en welke leeftijdsgroep. Op vrijdag 18 november hebben de diakenen de dozen nagekeken, klopt de inhoud, waar wat minder in zat hebben we aangevuld. Wanneer deze Fakkel bij u in de bus ligt zijn 38 schoenendozen naar het inleverpunt in Den Helder gebracht. Samen met nog veel meer dozen worden ze op pallets gestapeld en klaar gezet voor transport naar landen ver weg. Ook hebben een aantal mensen van onze kerk geld gegeven voor de aktie Schoenmaatjes, waarvoor heel veel dank.
Rest mij nog u te melden dat het dit jaar de laatste keer is geweest dat deze aktie Schoenmaatjes werd gehouden. Vanuit Edukans is besloten om op een andere manier de kinderen in ontwikkelingslanden te voorzien van schoolartikelen, dan worden de basisscholen er meer bij betrokken.

 

Basisinhoud schoenendoos:
Schriften, pennen, potloden, kleurpotloden, knuffel (niet voor kinderen ouder dan 10), tandenborstel, tandpasta, zeep.
Verder vullen met schoolspullen, zoals een schrijfblok, gum, puntenslijper, etui, liniaal, kleurboek enz.
Klein speelgoed, zoals een pop, autootje, kleine bal, jojo, pet, puzzeltje, ballonnen, knikkers, springtouw, muziekinstrumentje enz.
Toiletartikelen, zoals een spiegeltje, haarspullen, kam of borstel,washandje, toilettasje enz.
Wat er niet in mag: snoep of ander eten, oorlogsspeelgoed.