Thema: Groeien – snoeien – bloeien.

In de startzondag zie ik nog de vele bezoekers/gemeente leden naar voren lopen om een blaadje met een tekst/wens erop aan de mosterdzaadboom te hangen. Iedereen liep dan ook met zijn eigen gevoelens naar de boom om iets, van wat er opgeschreven is, in de boom te hangen. Misschien iets om te koesteren of juist los te laten zo kun je dan ook een schat aan kernwoorden lezen. Zelf heb ik een blaadje in de boom gehangen met de woorden: openstaan naar de ander en eigenlijk had ik er ook bij kunnen schrijven: en openstaan naar mij zelf –
De groei voor mij persoonlijk is door de tijd heen mooier/fijner geworden juist omdat ik durfde te snoeien! Te geloven in een God die liefde is die van zijn wereld houdt
Wij zijn immers niet zomaar geboren. Mensen zijn aan mensen toevertrouwd. We zijn verantwoordelijk voor elkaar.
Alleen in liefde hou je mensen vast! Zo niet dan stoot je mensen af.
In de BGT bijbel . 1 Korinthisch 13 vers 13 staat:Dit is dus waar het om gaat: geloof, vertrouwen en liefde. Dat moet steeds het belangrijkste in ons leven zijn. maar het allerbelangrijkste is de liefde. Immers dan ga je bloeien.

Zondag 13 oktober was het een mooie dienst: de doop van Novan, zoon van Mike en Noraly Kanon-Kerst. De kinderen die een gesprekje hadden met ds. Wilko over de doop.
Ook het lied gezongen door Jaëla en begeleid op de piano door Annabel “Nu dat jij er bent”van Trijntje Oosterhuis , was mooi om te horen.

N.a.v. de lezing van psalm 118: 5b ‘Gij geeft mij ruimte”
was er een samenspraak tussen Wilko en Anouk: ruimte voor vragen, verwondering, aandacht voor elkaar.
We luisteren naar het lied Ïmagine”van John Lennon.

Wilko wordt Pionier.
Er volgen een aantal handelingen. Tot slot krijgt Wilko in zijn rol als pionier, van de oud pionier Anouk Helmich, de zegen mee .

Ouderling.