DE DORPER HERBERGH

De Dorper Herbergh en zijn ontstaan
Wat is de Dorper Herbergh?
De Dorper Herbergh organiseert bijeenkomsten, waar ouders/verzorgers met schoolgaande kinderen elkaar kunnen ontmoeten. Er worden zowel thema avonden georganiseerd, waarbij alleen ouders/verzorgers komen, als ook lunches en spel- en sportmiddagen, waarbij het hele gezin welkom is.

Ontstaansgeschiedenis
De Dorper Herbergh is ontstaan vanuit de Ontmoetingskerk Julianadorp. In de tijd dat Wilko Nijkamp dominee was, zag hij vlak voor kerst veel ouders met kinderen die naar de kerstmusical van hun kind in de Ontmoetingskerk kwamen kijken. “Zoveel ouders met kinderen bij elkaar, die willen elkaar toch vaker ontmoeten?!” Zo is er vanuit de PKN en de Ontmoetingskerk in september 2019 een pioniersplek opgericht, dankzij veel onderzoek en een grote inzet van Anouk Heimlich( als 1ste pionier) in samenwerking met het kernteam. Later is Wilko zelf korte periode pionier van de Dorper Herberh geweest. Het kernteam van de Dorper Herbergh bestond toen uit vier enthousiaste ouders en de pionier Wilko. Samen hebben we eind 2019 en begin 2020, twee waardevolle lunches en een thema avond “EHBO toegepast op kinderen” georganiseerd. Helaas was het voor ons in de coronaperiode niet te doen om bijeenkomsten te organiseren, waarbij de veilige 1,5 meter afstand continu gewaarborgd kon worden en hebben we tot en met mei 2022 niets meer georganiseerd. Nu corona meer bekend en beter onder controle is, durven wij de Dorper Herbergh, weliswaar zonder pionier Wilko, weer nieuw leven in te blazen. Zo zijn we gestart met een kleine bijeenkomst eind juni 2022 en organiseren we op woensdag 2 november 2022 onze eerste thema avond “Voeding voor Kinderen”, waarbij Valerie Keulen de presentatie doet.

 Doel
Ons doel is om te zorgen dat de Dorper Herbergh bekend is bij ouders/verzorgers van schoolgaande kinderen inJulianadorp, waarbij ouders/verzorgers elkaar met en soms ook zonder kinderen, een aantal keer per jaar kunnen ontmoeten bij de diverse bijeenkomsten. Wij hopen op deze wijze met elkaar mooie momenten van samenzijn te creëren in ons dorp Julianadorp, waarbij iedereen zich welkom mag voelen, er geen verplichtingen zijn, maar ook waar iedereen mag meedenken en mee mag organiseren. Heb je ideeën geef ze aan ons door of mail ze. Ook als je bijvoorbeeld eenmalig wil helpen met een thema avond, laat het ons dan alsjeblieft weten. Wil je meer de organisatie in en ons kern team komen versterken, klik dan hier om op onze pagina van ons kernteam te komen en meld je daar aan, dan gaan we samen in gesprek. Op dit moment worden we nog vanuit de Ontmoetingskerk Julianadorp en vanuit de landelijke PKN (Protestantse Kerk Nederland) financieel bijgestaan, om zo een basis te kunnen leggen voor de toekomst. Onze droom voor de toekomst is om zelfstandig alle kosten te kunnen dragen, zonder dat iedereen hiervoor diep in de buidel moet tasten om te komen.

 Agenda
Op onze website houden wij onze agenda bij, welke we proberen voor een jaar vooraf in te vullen. Kijk voor alle actuele zaken op onze website www.dorperherbergh.nl

 Ideeën en Vragen
Heeft u ideeën voor onze Dorper Herbergh of heeft u vragen, mail ons gerust info@dorperherbergh.nl