Actienieuws OEGANDA

Op vrijdag 11 oktober kon u in de kerk deelnemen aan de workshop “Herfstkrans maken” en dat werd een succes! Maar liefst 21 personen hadden zich daar voor op gegeven.
Dat daar ook 9 mannen bij waren die ook creatief bleken te zijn maakte het extra gezellig! Onder het genot van een kopje koffie of thee met een stukje Afrikaanse kokoskoek werden de mooiste kransen gemaakt. We kunnen terug kijken op een zeer geslaagde middag waarin we met elkaar toch maar weer € 176,- bijeen hebben geknutseld voor de straatkinderen in Oeganda.
Het totaalbedrag van alle acties tot nu toe is € 2090,10

Voor de liefhebbers volgt hier het recept van de Afrikaanse kokoskoekjes:
Benodigdheden:
250 gram dadels – 250 gram roomboter – 100 gram kristalsuiker – 2 zakjes vanillesuiker – 1 ei
1 rol volkoren biscuitjes (300 gram) – gemalen kokos.
Werkwijze:
Smelt de boter in de pan, voeg suiker en vanillesuiker toe.
Snij of knip de dadels in stukjes, klop het ei los en voeg het aan de dadels toe.
Voeg het dadel/ei-mengsel toe aan het botermengsel en laat het zachtjes koken tot het begint in te dikken, haal dan de pan van het vuur.
Breek de biscuitjes in grove stukken en voeg toe aan het mengsel.
Doe het geheel in een (met huishoudfolie beklede) rechte ovenschaal en druk stevig aan.
Zet de schaal een nachtje in de koelkast, daarna in stukjes snijden en door de gemalen kokos halen.
De koekjes in de koelkast bewaren. Geniet van deze Afrikaanse lekkernij!

Ook in december gaan we door met een leuke actie…..
Op de 4 Advent zondagen op 1-8-15 en 22 december staat er in zaal 3 een kerstboompje.
Op zich niet zo vreemd in deze tijd van het jaar, ware het niet dat het ook uw aandacht vraagt voor een actie die we houden voor de straatkinderen in Oeganda.
In de boom hangen versieringen waar iets in verstopt kan zitten…..
Er is een diaken aanwezig, maar u kunt er op eigen gelegenheid voor € 1,- (ook collectebonnen) een versiering uithalen die misschien gekoppeld is aan een klein kadootje wat u in dat geval dan zelf kunt pakken uit een mand die bij het boompje staat.
Dankzij uw deelname en bijdrage aan de acties waren deze allemaal een succes, of het nu voor ORHEI was of voor de straatkinderen in Oeganda waar we ook in 2020 acties voor willen houden, het houdt ook ons enthousiast en gemotiveerd.
Heel veel dank hiervoor!

namens de diaconie, Maartje van der Vliet.

Graag vertellen we u weer wat meer over het werk voor straatkinderen in Oeganda, dat onze kerk d.m.v. acties steunt via Kerk in Actie. Zes Oegandese organisaties werken hierbij samen. Vandaag vertellen we u wat meer over het werk van Dwelling Places in Kampala.

Dwelling Places is in 2002  opgericht vanuit christelijke inspiratie. Inmiddels werken er 25 medewerkers en ook enkele vrijwilligers. De organisatie heeft 2 opvangplekken: één voor jonge kinderen en meisjes aan de rand van Kampala. Buiten de stad is de opvang voor oudere jongens, met veel grond er omheen.  Straatwerkers leggen contact met de kinderen. 35 tot 50 kinderen kunnen tijdelijk in de meisjesopvang of in de jongensopvang terecht. De kinderen gaan er tijdelijk naar school: ze leren algemene basisvaardigheden, lezen en schrijven, maar ook groenten verbouwen en veeteelt. Ondertussen wordt gezocht welke familieleden de kinderen kunnen gaan opvangen. Voor geen enkel kind ter wereld is het immers goed om langdurig in een tehuis opgevangen te worden.

Uiteindelijk keren de kinderen terug naar familie en wordt bekeken bij welke school ze terecht kunnen. Na terugkeer blijven de medewerkers de kinderen volgen, zolang als nodig is. In de loop der jaren zijn dat al 533 kinderen, de meerderheid Karamojong.

Uw bijdrage door deelname aan de acties zijn welkom, maar ook kunt u een gift overmaken op de rekening van de diaconie o.v.v. gift Oeganda (zie achterzijde Fakkel)