Pioniersproject

Beste mensen,
In de vorige Fakkel schreef Wilko Nijkamp over de start van het pioniersproject in Julianadorp. In deze fakkel stel ik mij graag aan u voor en vertel ik iets over de eerste stappen in dit project.
Het aankomende halfjaar mag ik samen met een team van pioniers uit de Ontmoetingskerk onderzoek doen naar de mogelijkheid voor het opbouwen van een netwerk van jonge ouders, binnen, aan de grenzen van en over de grenzen van de Protestantse gemeente in Julianadorp. Het gaat hierbij om een netwerk waar jonge ouders terecht kunnen met hun zingevings- en geloofs-opvoedingsvragen.
De komende zes maanden zullen we contacten leggen met deze jonge ouders om te kijken waar de behoeften van deze jonge ouders liggen op het gebied van zingevings- en geloofs-opvoedingsvragen. Deze groep jonge ouders zien we niet meer zoveel in de traditionele zondagse kerkdienst. We gaan daarom op zoek naar vormen die meer aansluiten bij deze doelgroep. Aan het einde van dit halfjaar komt er een advies met betrekking tot het opstarten van dit netwerk richting de kerkenraad, de PKN en alle andere betrokkenen. Voor meer informatie over andere pioniersplekken in Nederland kunt u eens een kijkje nemen op: www.lerenpionieren.nl
Ik ben erg dankbaar en blij deze spannende zoektocht met het team van pioniers en de jonge ouders uit Julianadorp te mogen aangaan. Wellicht hebt u mij weleens eerder gezien in een kerkdienst in de ontmoetingskerk of op Noorderhaven waar ik werkzaam ben als geestelijk verzorger.

Graag tot snel!
Anouk Helmich
anoukhelmich@gmail.com